Bygga hus i Lund


Bygga hus i Lund

Här i Skåne är det väldigt vanligt med stenhus. Den största anledningen till det är historisk. Förr var det vanligare att man byggde trähus om det fanns mycket skog i närheten, som i norra Sverige. Här i söder fanns det mindre skog och mer av material som kunde användas för att bygga stenhus. För nya hus spelar det ingen roll var man bor. Stenhus kan byggas i Luleå såväl som i Lund.

Stenhus har varit, och kommer troligtvis alltid att vara, ett populärt alternativ när man ska bygga hus. Villor av sten har många fördelar i jämförelse med trähus. Bland annat innebär stenhus mindre brandfara, de är tåligare för fukt och de är energisnålare.

Vill du ha en offert?

Kontakta oss

Ladda ner
vår huskatalog

Klicka här

Din hustillverkare i Lund

ProvinsHus har hjälpt människor uppfylla deras husdrömmar i över tio år. Under den här tiden har vi byggt hundratals kundanpassade stenhus i många olika former, på många olika platser. Vi utgår från Svedala, vilket naturligt innebär många kunder i områdena nära Skånes större städer som Malmö och Lund.

ProvinsHus är inte som andra hustillverkare. Vår högsta prioritet är att göra dig som kund nöjd med ditt nya hus, ur flera olika perspektiv. Dels erbjuder vi marknadsledande priser, så att fler har råd av att njuta av ett vackert och hållbart stenhus. Dessutom är vi måna om miljön, och gör alltid vårt yttersta för att stenhuset vi bygger ska vara energisnålt. 

Så bygger vi din villa: steg för steg

Att bygga hus är något nytt för de flesta. Därför är det vanligt med många frågor och funderingar kring hur processen går till. Här nedan går vi i korta drag igenom hur det går till om man anlitar ProvinsHus att bygga din villa. Om du har fler frågor kan du alltid kontakta oss direkt för att få svar. Du når oss alltid på telefon eller via kontaktformuläret här på vår hemsida. 

1. Kontakt med säljare

Du har kanske redan köpt en tomt, eller är på gång att göra det. Då är det dags att kontakta oss på ProvinsHus. Du får då träffa en säljare som personligen kommer vara med dig i hela resan, från första kontakt till dagen då du flyttar in i ditt nya hus. Säljaren ställer frågor och lyssnar till just dina behov och önskemål. Tillsammans hittar ni lösningar och hjälps åt att förstå hur ditt drömhus ser ut. Våra designers tar därefter fram ritningar och planer på hur ditt hus kommer att se ut. När ProvinsHus bygger hus finns det självklart möjlighet att anpassa på många olika sätt.

2. Skapande av offert

När vi och du har kommit överens om hur huset ska se ut är det dags för nästa steg i husbyggarprocessen. Vi tar fram en offert med pris som ger dig en tydlig bild över hur mycket hela huset kommer att kosta. Här finns återigen möjlighet att göra ändringar och modifiera det planerade huset. När du har godkänt offerten och är nöjd med ditt beslut fortsätter vi framåt i processen.

3. Godkännande av bank och kommun

Att bygga hus involverar ofta både bank och kommunen. De allra flesta behöver låna pengar av banken till sitt hus. Efter att du har fått lånelöfte är det dags att skriva kontrakt med Provinshus och skicka in ansökan om bygglov till kommunen. När detta är beviljat skriver du kontrakt med oss för att påbörja projektet!

4. Din villa börjar byggas! 

Byggprocessen inleds med ett byggstartsmöte. Då får du träffa de som ska projektleda bygget av ditt hus där du får hela projektplanen förklarad, så du är fullt informerad om vad som händer och när det ska hända. Därefter påbörjas det faktiska byggandet. Tomt schaktas, grunden gjuts och väggar byggs. Du kan vara med under hela projektets gång och se ditt drömhus börja ta form. 

5. Besiktning och slutförande

När vi på ProvinsHus har byggt klart ditt nya stenhus ska det besiktigas och kontrolleras. Detta görs av en oberoende kontrollant, som säkerställer att allting ser bra ut och är väl utfört. ProvinsHus arbetar utifrån en nollvision när det kommer till besiktning. Detta innebär att vi alltid gör vårt yttersta för att besiktningsprotokollet ska vara helt tomt när huset står färdigt. Vi gör rätt redan från början. När besiktningen är godkänd är det enda som återstår för dig att flytta in och börja bo i huset.

Vackra stenhus från en ledande hustillverkare

När du låter ProvinsHus bygga ditt stenhus kan du känna dig trygg. Med kunnig personal, lång erfarenhet och fokus på långvarig kundnöjdhet gör vi vårt yttersta för att du ska vara nöjd med ditt nya hus. Från vitvarorna i köket till fasaden på utsidan, och allt därutöver. Kontakta oss idag för att veta mer om hur vi kan bygga ditt drömhus i Lund! Du når oss enkelt via telefon eller kontaktformuläret som du hittar här på vår hemsida. 

Varmt välkommen till oss på ProvinsHus!