Bygga hus i Skåne


Bygga hus i Skåne

I norra Sverige är stenhus inte lika vanligt som här i Skåne. Det har en naturlig förklaring, förr i tiden byggde man hus med hjälp av de naturresurser som fanns i närheten. I norr var det mestadels skog, här i söder var det mindre skog och mer sand och jord. Idag behöver man inte fundera på vilka naturresurser som finns i omgivningen när man bygger hus. Stenhus kan byggas lika lätt här i Skåne som i Lappland. 

Stenhus är mer populära än någonsin, över hela landet. Stenhus har blivit ett naturligt inslag i omgivningen och det finns många anledningar till detta. Till att börja med är stenhus naturligt vackra och stilrena, samtidigt som de kommer med flera byggtekniska fördelar. Stenhus är mindre brandfarliga, energisnålare och påverkas mindre av fukt. 

Vill du ha en offert?

Kontakta oss

Ladda ner
vår huskatalog

Klicka här

Hustillverkare i Skåne

Företag som arbetar med att bygga hus har flera namn; hustillverkare, husleverantör och husföretag. Oavsett vilket ord man använder innebär det att man som kund kontaktar ett husföretag för att rita upp och planera ett anpassat drömhus, helt utifrån ens egna behov och önskemål. Ofta köper man eller ser ut en tomt innan man tar kontakt med en husleverantör, eftersom tomten i sig ofta påverkar hur huset ska se ut och byggas.

Skånes ledande husleverantör

Vi på ProvinsHus har mer än tio års erfarenhet av byggbranschen, Under den här perioden har vi ritat upp och byggt hundratals stenhus, och hjälpt kunder att skapa sina drömhus. För oss är långvarig kundnöjdhet det absolut viktigaste, och vi lägger stor vikt vid att du som kund känner dig trygg och förstår vad som händer i hela processen. Vi lägger också stort fokus vid att våra hus ska vara energisnåla. Detta är fördelaktigt både för klimatet och för din plånbok. När du köper ett hus av oss har du stor möjlighet att anpassa det utifrån ditt tycke och din smak. 

Tre saker att tänka på innan du ska bygga hus

Att bygga hus är för de flesta något nytt, vilket innebär att det ofta uppstår frågor och funderingar. Att vara välinformerad och påläst gör det lättare att fatta bästa möjliga beslut. Därför listar vi här nedan tre saker som är bra att tänka på, och fundera kring, innan man bygger sitt nya stenhus. Det finns självklart fler aspekter av husbygget att tänka på, och vi hjälper dig gärna om du har fler frågor eller funderingar. Du kontaktar oss enkelt när som helst via telefon eller kontaktformuläret som du hittar här på vår hemsida. 

1. Tomtens förutsättningar

Oavsett om du har köpt en tomt, sett ut en du kommer att köpa eller inte har börjat tänka på tomten ännu kan du förbereda dig inför husbygget. Tomtens läge och hur den ser ut påverkar hur huset kommer att se ut. Därför är det bra om du redan nu funderar över vad som är viktigt för dig. Vill du ha morgonsol eller kvällssol? Vill du ha en bakdörr som vetter mot en skog eller kanske en balkong med sjöutsikt? Alla har olika prioriteringar och inget drömhus är det andra likt. Ett enkelt sätt är att göra en lista över prioriteringar. Fundera på vad som är viktigt för dig när det kommer till husets placering på tomten och tänk på hur huset kan placeras bäst. Om du har svårt att visualisera detta, eller bara vill ha ett gott råd, kan du givetvis kontakta oss på ProvinsHus. Vår erfarenhet har lärt oss mycket om vad som är bra att tänka på. 

2. Olika storlekar för olika liv

När du kontaktar en hustillverkare som ProvinsHus kommer det första vara att rita upp huset och berätta om dina behov och önskemål. Självklart hjälper vi dig att realisera dina husdrömmar, och vi berättar om de delar som du behöver fatta beslut om. Men våra säljare och designers kan bara hjälpa dig till en viss gräns. Vi vet exempelvis hur man kan skapa en planlösning för att bäst tillgodose dina behov, men det är bara du som vet hur stort du vill att ditt hus ska vara. Planerar du att fler kommer att bo i huset i framtiden, kanske ett barn eller ett husdjur? Är garage viktigt för dig, eller vill du hellre parkera på baksidan av huset? Vissa beslut måste tas, och dessa beslut påverkar givetvis priset för huset. Hos ProvinsHus kommer du alltid få ett bra pris, men det är viktigt att förstå att ett större hus ofta kostar mer pengar. Den ekonomiska frågan är det också du som vet bäst om. 

På vår hemsida kan du titta på våra olika husmodeller, som givetvis går att anpassa, för att hitta en storlek och ett utseende som du gillar. 

3. Anlita ett pålitligt husföretag

Många företag i byggbranschen är pålitliga, professionella och prisvärda, men inte alla. Det har till och med gjorts TV-serier om byggföretag och hustillverkare som inte går att lita på. Vi på ProvinsHus har lång erfarenhet som husbyggare och vi har hjälpt hundratals kunder att förverkliga sina drömmar. Vi har kompetent personal med kunden i fokus, samtidigt som vi har knutit kontakter med de allra bästa och trevligaste underentreprenörerna. När du köper ett stenhus från oss kan du känna dig helt trygg i att arbetet blir utfört på ett smidigt och professionellt sätt. Vi väljer också alla material noggrant och med omsorg, för att ditt hus ska bli så välbyggt och hållbart som möjligt.

Det lokala husföretaget i Skåne

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Oavsett om du har frågor eller vill begära en offert så snabbt som möjligt hjälper vi dig. Kontakta oss idag för att komma närmare ditt drömhus. Alla kontaktuppgifter hittar du direkt här på vår hemsida. 

Varmt välkommen till oss på ProvinsHus!