Bygga hus i Ystad


Bygga hus i Ystad

Förr eller senare väljer många att bygga ett hus. Att bygga hus innebär att man själv får vara med och välja hur ens drömhus ska se ut.  När man väljer att bygga hus anlitar man i regel en hustillverkare. Tillsammans med hustillverkaren får man rita upp huset och bestämma allt från var huset ska stå till små detaljer. Möjligheten att själv planera sitt boende är en lyx som de flesta är intresserade av, någon gång i livet.

Att bygga hus i m är ett stort projekt i många avseenden. Självklart är det en kostnad som också innebär en flytt. Men framför allt innebär husbyggarprocessen väldigt många val. Dessa val gör det möjligt att helt anpassa sitt framtida hus efter ens egna behov och önskemål.

Vill du ha en offert?

Kontakta oss

Ladda ner
vår huskatalog

Klicka här

Många stenhus i Ystad-området

Det finns många stenhus över hela landet i Sverige, och de flesta vet att de är vanligare ju mer söderut man kommer. Det finns givetvis en historisk förklaring till detta, i norr finns det mer skog än här i söder. Idag behöver man inte ta hänsyn till hur mycket skog det finns i närheten när man väljer material till sin framtida villa. Men stenhus är något speciellt och det finns många fördelar med att använda lättbetong som material i sitt framtida drömhus. 

ProvinsHus bygger ditt stenhus

Vi på ProvinsHus i Skåne har lång erfarenhet av att bygga stenhus. I över 10 år har vi byggt hundratals hus åt människor. När ProvinsHus tillverkar hus väljer vi alltid noga vilka material vi arbetar med. Det finns flera saker som särskiljer oss från andra hustillverkare. För oss är långvarig kundnöjdhet det viktigaste, och vi gör alltid vårt yttersta för att ditt stenhus ska bli precis så bra som du har tänkt dig. Vi värnar också om miljön, vi väljer hållbara material och våra tillverkade hus ska alltid vara energisnåla. 

Hur vi bygger villor: steg för steg

Att bygga hus är något nytt för de flesta. Därför är det vanligt med många frågor och funderingar kring hur processen går till. Här nedan går vi igenom hur det går till om man anlitar ProvinsHus att bygga din villa. Om du har fler frågor kan du alltid kontakta oss direkt. Du når oss alltid på telefon eller via kontaktformuläret här på vår hemsida. 

1. Kontakt med vår säljare

När du har köpt eller sett ut en tomt att köpa är det dags att kontakta oss. Du får då kontakt med en säljare som kommer att vara med dig i hela husbyggarprocessen, från dag 1 till inflyttning. Säljaren lyssnar till dina behov och önskemål för att få en tydlig bild av vad ProvinsHus kan hjälpa till med, och hur du vill att ditt framtida hus ska se ut och fungera.

2. Skapande av en offert

Efter att ha lyssnat på hur du vill att hus ska se ut ritar vi upp det och skapar en offert. Du får en tydlig prisbild över projektet och får självklart möjlighet att komma med feedback så att du kan godkänna offerten.

3. Godkännande av bank och kommun

Att bygga hus involverar ofta både bank och kommunen. De allra flesta behöver låna pengar av banken till sitt hus. Efter att du har fått lånelöfte är det dags att skriva kontrakt med oss och sedan skicka in ansökan om bygglov till kommunen. När detta är beviljat är det dags att påbörja projektet!

4. Din villa byggs! 

Efter ett inledande byggstartsmöte, där du får träffa de som kommer att projektleda bygget. Nu är det full fart och du ser ditt stenhus bli till verklighet.

5. Besiktning och slutförande

En oberoende kontrollant kommer för att besiktiga ditt nya hus. ProvinsHus arbetar utifrån en nollvision för att besiktningsprotokollet ska vara blankt. När allt med besiktningen är klart är huset redo att flyttas in i! 

ProvinsHus – hela Ystads stenhus

När du funderar på att bygga stenhus ser vi fram emot att höra ifrån dig. Vi är kundfokuserade och hjälper dig längs hela vägen, från start till mål. Här på vår hemsida kan du läsa mer om hur vi arbetar och våra olika hus. Om du hellre vill ha svar från oss direkt kan du givetvis kontakta oss via telefon eller via kontaktformuläret som du hittar här på hemsidan, tillsammans med kontaktuppgifter. 

Varmt välkommen!