Bygg stenhus till ett bra pris


Bygg stenhus till ett bra pris

Du som läser det här har troligtvis börjat fundera på att bygga hus, kanske har du till och med bestämt dig för att det ska bli ett stenhus. Det har blivit allt mer populärt att bygga stenhus av flera anledningar, inte minst för att de så enkelt kan anpassas för att passa individuella önskemål och behov. Stenhus är också ofta hållbara och energisnåla, vilket gör det till en klok investering. 

Eftersom stenhus är enkla att anpassa finns det ingen färdig mall för hur ett stenhus ser ut. De kan byggas stort och smått, oavsett var i landet du bor. Om du är intresserad av stenhus och vill veta mer om hur man går tillväga när man bygger dem – läs vidare!

Vill du ha en offert?

Kontakta oss

Ladda ner
vår huskatalog

Klicka här

Våra stenhus

Vi på ProvinsHus jobbar med att bygga stenhus. Med lång erfarenhet och bred expertis hjälper vi dig som vill bygga stenhus. Alla hus vi bygger är kundanpassade och vi prioriterar alltid dig som kund och dina behov. Stenhusen vi bygger är alltid byggda av noga utvalt material för att skapa ett hållbart hus som kommer stå länge. Vi lägger också mycket vikt vid att husen som vi bygger ska vara energisnåla. Det innebär fördelar både för dig och för klimatet. 

Här på vår hemsida kan du läsa mer om oss som företag och de stenhus som vi producerar. Här finns mycket matnyttig information att kika igenom. Om det är något du undrar över kan du självklart alltid kontakta oss. Att bygga ett hus är ett stort beslut och det är viktigt att du känner dig trygg och är välinformerad om vad ett nytt stenhus från ProvinsHus innebär. 

Nollvision – för din bekvämlighet

ProvinsHus arbetar och bygger hus utifrån en Nollvision. Detta innebär att vi alltid gör vårt yttersta för att besiktningsprotokollet för det färdiga huset ska vara blankt, utan anmärkningar. Tack vare Nollvisionen kan du som kund känna dig trygg i vetskapen om att stenhuset blir det drömhus du förväntar dig.

Fyra saker att tänka på innan du ska bygga hus

Många som kommer in till oss har många frågor och funderingar kring husbyggande. Det är fullt förståeligt att husbyggande är nytt för de flesta, och vi hjälper gärna till genom att dela vår kunskap. Om man har läst på och är välinformerad blir det mycket lättare att göra rätt beslut när det väl är dags att bygga ditt stenhus.

1. En tomts förutsättning

Oavsett om du har köpt en tomt redan, eller om det är nästa steg för dig, kan det vara bra att fundera över tomten. Alla tomter kommer med olika förutsättningar för husbygget och påverkar ofta hur huset ritas upp. Om du planerar att köpa en tomt kan det vara bra att redan nu fundera på hur tomten påverkar ditt framtida hus. Om du redan har köpt en tomt rekommenderar vi att du så tidigt som möjligt börjar fundera på hur huset kan stå på tomten. Det gör det lättare att ta beslutet när det är dags. 

2. Hus i olika material

När du har bestämt dig för att bygga hus är det viktigt att det blir precis så bra som du har tänkt dig. Då hjälper Provinshus att titta på olika alternativ, för att hitta den bästa lösningen. Ett beslut du behöver ta tidigt är vilket material huset ska bestå av. Göra efterforskningar och kontakta företag som arbetar med att bygga hus för att hitta ett byggsätt och -material som passar just dina behov. Stenhus har många fördelar när det kommer till anpassningsbarhet, hållbarhet och energiåtgång. 

3. Olika storlekar – olika priser

När du kontaktar ProvinsHus, som arbetar med att bygga hus, får du givetvis hjälp när det kommer till att rita upp huset. Så länge du vet vad du vill ha hjälper vi dig med det praktiska. Storlek på huset är en faktor som vi har svårt att veta vad som är bäst. Självklart kan vi komma med goda råd och visa olika alternativ, men det är bara du som vet hur stort ditt drömhus är. Ska det finnas plats för barn eller husdjur? Kanske ett garage eller balkong? Hur många plan passar dig? Det är bra att börja tänka kring detta tidigt i processen, så kan vi på ProvinsHus hjälpa dig med det slutgiltiga beslutet. Storleken påverkar givetvis kostnaden för huset, vilket också är en parameter att ta med i beräkningen.

4. Hitta en pålitlig husbyggare

Det finns många företag i byggbranschen, men alla är inte lika proffsiga, pålitliga och prisvärda. Det har till och med gjorts TV-serier om opålitliga hantverkare och firmor. Vi på ProvinsHus har lång erfarenhet inom branschen och byggt hundratals stenhus runtom i landet. Vi är experter på det vi gör och förstår vad som är viktigt för kunden när huset byggs. Dessutom har vi under årens lopp knutit oss an unika kompetenser, såväl internt som externt. Våra säljare och projektledare i kombination med de underentreprenörer vi använder oss av är ett framgångsrecept, som garanterar att ditt stenhus blir så välbyggt som möjligt.

Fördelar med stenhus från ProvinsHus

Det finns många anledningar till att allt fler väljer att bygga stenhus. Här nedan listar vi tre fördelar med stenhus, och goda argument till att ditt nya hus borde byggas i sten. 

  1. Obrännbart. Sten och betong är långt ifrån lika brandfarligt som trä och andra lättantändliga material. 
  2. Stenhus kräver i regel mindre underhåll än andra typer av hus. Det innebär att det är väldigt bekvämt att bo i ett stenhus.
  3. Stora möjligheter att påverka ytskikt, såväl invändigt som utvändigt. 
  4. Låga driftkostnader.

Säkra och vackra stenhus från ProvinsHus 

När du låter ProvinsHus bygga ditt stenhus kan du känna dig trygg. Med kunnig personal, lång erfarenhet och fokus på långvarig kundnöjdhet gör vi vårt yttersta för att du ska vara nöjd med ditt nya hus. Från vitvarorna i köket till fasaden på utsidan, och allt därutöver. Kontakta oss idag för att veta mer om våra priser och hur vi kan bygga ditt drömhus! Du når oss enkelt via telefon eller kontaktformuläret som du hittar här på vår hemsida. 

Varmt välkommen till oss på ProvinsHus!